Меркурий влиза в ретроградно движение от 21 април 2023 г.! Част от

...
Меркурий влиза в ретроградно движение от 21 април 2023 г.! Част от
Коментари Харесай

От 21 април ретрограден Меркурий в Телец до 15-ти май

Меркурий влиза в ретроградно придвижване от 21 април 2023 година! Част от него съответствува с коридора на слънчевото затъмнение. Според вековната процедура на астрологията всички сме повлияни от резултата на ретроградния Меркурий. Как ще се отрази той върху нашия живот?

Какво е „ назадничав Меркурий “?

Три пъти в годината се основава оптичната заблуда, че планетата Меркурий се движи в противоположна посока. Периодът нормално се свързва с недоразумения, отсрочване или закъснение на планове или разочарования. Помислете за неизпратени любовни писма, неточности в имейли и провалени проекти за пътешестване! Това обаче е чудесно време за размисъл върху предишното и се счита, че интуицията през този интервал се ускорява доста.

Какво е ретроградно придвижване

Астрономическото пояснение на ретроградното придвижване стартира с разбирането, че планетите в нашата слънчева система обикалят към Слънцето на разнообразни дистанции и скорости. Докато самите ние обикаляме към Слънцето, можем да следим по какъв начин другите планети се движат през нашето небе, следвайки личните си пътища. 
Понякога може да наподобява, че една планета ненадейно е сменила посоките си и е почнала да се движи на заден ход по небето. Това, несъмнено, е заблуда, породена от позицията на Земята във връзка с тази на планетата, защото всяка планета в орбита постоянно се движи в една заложена посока и не може ненадейно да обърне курса си. Ето за какво ние назоваваме явлението видимо ретроградно придвижване, защото единствено наподобява, че планетата се движи обратно („ ретроградно придвижване “)!



През 2023 г. Меркурий е назадничав през следните шпации от време:

От 28 декември 2022 година до 18 януари 2023 година
От 21 април до 14 май
От 23 август до 14 септември
От 13 декември до 1 януари 2024 година

Какво НЕ би трябвало да вършиме по време на ретроградния Меркурий

Не вземайте заеми, не извършвайте покупко-продажби за продажба на парцели или коли. Ако имате опция за разсрочване на пътешестване - коства си да го извършите. Или най-малко не планирайте такова през първите и последните дни от интервала. Не вземайте прибързани и недомислени решения, не предприемайте нови планове, не се местете на нова работа.
Не е желателно да влизате в разногласия, да провокирате кавги. Не сключвайте никакви контракти - от значими покупко-продажби до брак.



Какво можете да вършиме по време на назадничав Меркурий

Планетата Меркурий ръководи връзката във всичките ѝ форми – слушане, писане, четене, говорене и така нататък, както и действия, тясно свързани с връзката, като договаряния и контракти. Той също по този начин ръководи пътуванията, колите, корабоплаването и пощата. Така че, когато Меркурий е назадничав, пробвайте се да останете гъвкави, търпеливи и разбиращи, отделете в допълнение време за пътешестване и избягвайте подписването на нови контракти, за които не сте сигурни. Проверявайте, преди да взимате решения за каквото и да било.

Прегледайте плановете и проектите в тези моменти, само че изчакайте, до момента в който Меркурий още веднъж стане пряк, с цел да вземете дефинитивни решения. Планирайте авансово, имайте аварийни проекти.



Можете да довършите неща, които сте отлагали дълго време. В такива дни би трябвало да коригирате грешките от предишното, да се извините, да се примирите. Можете да извършите генерално разчистване и да се отървете от всичко, което не ви е належащо. Във всеки диалог си коства да ревизирате със събеседника дали сте го разбрали вярно и да претегляте всяка дума.

Цялата документи би трябвало да бъде деликатно тествана, коства си и да извършите копия на вашите данни, файлове, фотоси на документи. Цялата значима работа би трябвало да се прави деликатно и без бързане. Можете да се занимавате с творчество, спорт, възстановяване на здравето, козметични процедури, медитация.
Отдайте се на саморазвитие и обогатяване с нови познания.

Отделете време за размисъл

Някои упрекват ретроградния Меркурий за целия безпорядък, който се случва в живота им. Това обаче е добър миг да се отпуснете и да помислите дали влагате силата си в вярна посока. Например, в случай че фамилията и обичаните ви хора са значими за вас, помислете дали насочвате задоволително от силата си към тях, или я концентрирате в друга посока като кариера да вземем за пример. Загубата на баланс сред другите сфери от живота ви може да накара всички от близкото ви обграждане, в това число и вас самите, да страдате, тъй че осъзнаването на връзките сред вас и околните ви – изключително по време на назадничав Меркурий – може да ви помогне да поддържате или най-малко да разберете по-добре по какъв начин работи този баланс.

Ретроградният Меркурий е чудесно време да извършите крачка обратно и да анализирате още веднъж кои сте и какво вършиме, само че се въздържайте от фрапантни промени, до момента в който ретроградността не завърши.



Източник: woman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР